Facebook Twitter Email

Republica Congo, cu o suprafață de 342.000 km pătrați și o populație de 4,67 milioane de locuitori (2015), potrivit worldpopulationreview.com, sărbătorește ziua națională la 15 august, dată ce marchează proclamarea independenței de stat, în 1960.

Sursa: youtube.com

Situată în partea centrală a Africii, fiind străbătută de Ecuator, statul este delimitat la Vest de Oceanul Atlantic și Gabon, la Nord de Camerun și Republica Centrafricană, la Est și Nord de R.D. Congo și Angola.

Republica Congo este alcătuită dintr-un peisaj bogat, cu cascade și râuri repezi, iar nordul se remarcă prin întinderi mari de păduri virgine și o abundență de viață sălbatică. Pădurea adăpostește și câteva triburi indigene care trăiesc conform obiceiurilor străvechi. Zona de coastă nisipoasă este întreruptă de lagune, din spatele cărora răsar Munții Mayombe, potrivit turistik.ro.

Sursa: youtube.com

Capitala țării este la Brazzaville și are o populație de 1,38 milioane de locuitori (2015), potrivit worldpopulationreview.com. Este cel mai vechi oraș din Congo, fondat în 1880 și devenit capitală în 1960. Brazzaville se află pe partea de vest a Piscinii Malebo de pe Râul Congo. Atracțiile includ Bazilica Sainte Anne, suburbia colorată Poto Poto, Moscheea Templu, Muzeul Național, Grădinile Municipale.

Alte orașe importante sunt: Pointe Noire, Dolisie, Nkay, Lubomo, Owando. Principalele obiective turistice sunt capitala Brazzaville și împrejurimile: satul M’Be, capitala regelui Makoko, lacul Albastru, cascadele Loufoulakari și Trou de Dieu; Valea Fluturilor; orășelul Ouesso din inima pădurii tropicale și Parcul Național Odzala; calea ferată Congo — Ocean, cu cascade (Bouenza, Gaconde, Tsibakala ș.a) și peșteri; principalul oraș de pe coastă — Pointe-Noire, în apropierea căruia se găsesc câteva plaje frumoase, în regiunea Cote Sauvage. La 20 km de oraș se află satele Loango și Diosso. Loango a fost principalul port de sclavi, iar în Diosso se află stânci spectaculoase formate de acțiunea erozivă a mării și a vântului.

În ceea ce privește gastronomia, întâlnim o abundență de legume, deși agricultura nu este înfloritoare. Solul pădurilor tropicale este foarte sărac și puțin hrănitor, în pofida zonelor de savană și a văilor râurilor, doar 2,5% din solul țării este cultivat. Produsele tipice sunt bananele, manioc (cassava), alune, cafea, cacao, taro și ananas. Peste 90% din carne este importată, cultura congoleză abundând în tabuuri legate de mâncare. Este interzis consumul cărnii de animale, acestea fiind considerate totemul satului, al familiei sau chiar al fiecărui individ.

AGERPRES/(Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Andreea Onogea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva