Aici, turiștii pot sta la plajă pe șezlong, sau pot face o baie în apa răcoroasă, în timp ce admiră crestele munților, spun cei de la stitileprotv.ro. La 900 de metri altitudine, căldura este mai ușor de suportat în zilele caniculare de vară, mărturisesc turiștii care ajung la Colibița. An de an, zona este plină de turiștii fermecați de peisajul care îți taie răsuflarea.
O noapte de cazare costa vara trecută între 70 de lei pentru o cameră obișnuită, și 100 de euro într-un bungalow de lux, iar șezlongul este gratuit.
“Dacă tot e marea de la munte, nu poate fi mare fără nisip fără apă, nisip și soare”, spune proprietarul unei pensiuni.
Mai mult, conform unui studiu comandat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, viitoarea stațiune turistică de interes local Colibița, situată la poalele Munților Călimani, se poate lăuda oficial cu cel mai ozonat aer din România.
Cercetăriile au indicat o valoare a concentrației maxime de ozon măsurate în regiune de 90 micrograme pe metru cub, în timp ce valoarea medie în România este de 72,6 micrograme.
O concentrație asemănătoare de ozon în aer și un aer la fel de pur se mai găsesc doar în stațiunea Soveja, din județul Vrancea, iar cotele sunt asemănătoare cu cele din zonele de creastă ale Munților Alpi, în timp ce altitudinea de la Colibița este de 900 metri.