Facebook Twitter Email

 

Un studiu recent a descoperit faptul că peste 20 de compuşi din siropul pur de arţar sunt extrem de benefici sănătăţii umane, dintre care 13 au fost descoperiţi acum pentru prima dată. Mai mulţi dintre aceşti noi compuşi prezintă proprietăţi anti-cancerigene, anti-bacteriene şi anti-diabetice. De asemenea, siropul de arţar contribuie cu un aport puternic de vitamine şi minerale la sănătatea organismului, relatează Wakeup-world.com.

Potrivit unui articol în Science Daily, studiul a fost realizat la Universitatea din Rhode Island de către Navindra Seeram, specializată în cercetarea plantelor medicinale.

Seeram spune că plantele dispun de mecanisme antioxidante puternice deoarece sunt expuse la lumina Soarelui pe tot parcursul vieţii. “Deja ştim că fructele boabe, din cauza culorilor lor puternice, sunt bogate în antioxidanţi. Siropul de arţar provine din seva localizată în interiorul scoarţei arborelui, care este expusă constant la Soare. Credem că arţarul reacţionează atunci când este lovit pentru a i se colecta seva, şi secretă fenoli (un tip de antioxidanţi benefici care pot fi întâlniţi şi în fructele boabe), ca un mecanism de apărare”, spune Seeram.

Aşa cum poate fi observat în revistele de specialitate, siropul de arţar este asociat cu prevenirea diabetului şi este un aliat în încetinerea procesului de creştere a celulelor canceroase. Siropul de arţar are niveluri ridicate de fitohormoni şi acid abscisic. Aceşti compuşi încurajează eliberarea de insulină şi îmbunătăţesc sensibilitatea la insulină a celulelor grase care ajută la combaterea afecţiunilor metabolice, cum ar fi diabetul.

Un studiu al Universităţii Quebec a dezvăluit faptul că siropul de arţar poate fi mai eficient împotriva cancerului cerebral, de prostată şi cel pulmonar, decât broccoli, fructele de pădure, morcovii şi roşiile. Cercetarea în laborator arată că, datorită formei sale concentrate, siropul de arţar este mai puternic decât seva de arţar.

Furnizând şi mai multe beneficii pentru sănătate, siropul de arţar este o substanţă nutritivă bogată în tiamină, mangan şi zinc.

Tiamina adecvată (B1) este esenţială pentru o funcţionare corespunzătoare a inimii, prevenirea cataractelor şi a bolii Alzheimer. Tiamina reduce şi efectele îmbătrânirii şi încurajează digestia corespunzătoare.

Manganul este asociat cu producţia de energie, cu o funcţionare corespunzătoare a tiroidei, echilibrarea nivelurilor de zahăr din sânge şi absorbţia de calciu. De asemenea, manganul este şi un antioxidant puternic, protejând împotriva radicalilor liberi din organism. 30 de mililitri de sirop de arţar furnizează 46% din valoarea zilnică a acestui mineral esenţial.

Zincul ajută la protejarea inimii, controlează diabetul, ajută la vindecarea rănilor şi contribuie la ameliorarea simptomelor sindromului oboselii cronice. Atât manganul, cât şi zincul sunt doi catalizatori puternici ai răspunsului imunitar.

Cu o multitudine de calităţi benefice, siropul pur de arţar reprezintă o alegere dulce pentru menţinerea sănătăţii.

Sursa: Financiarul

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva