Facebook Twitter Email

Fiecare amintire are aroma unui fel de mâncare, fiecare gest domestic este legat de pregătirea mesei, care cuprinde nu doar actul în sine al tăierii alimentelor și al combinării lor, ci mai ales ceremonia care le însoțește, afirmă doamna Viorica Cheregi, o apreciată autoare de cărți gastronomice din Reșița, care cuprind nu numai rețete ci și mici secrete în bucătărie.

Viorica Cheregi

De exemplu, Viorica Cheregi spune că “singurul mod în care morcovii îți pot da satisfacția totală este soteul”.

Acesta se face foarte ușor. Morcovul se dă pe răzătoare și se pune în cratiță cu puțină apă, pentru că se evaporă repede, sau o picătură de ulei și puțină sare. Sub tigaie se pune o sită, ca să nu se prindă.

În opinia gospodinei, soteul de morcovi se combină, cel mai bine, cu friptura de miel.

Sau, o mâncare deosebită în opinia Vioricăi Cheregi este varza cu șampanie. Aceasta se gătește simplu și rapid, numai că, în loc de puțin oțet, se pune șampanie, dar și măr.

‘Rețetele mele sunt foarte vechi, iar acum, toate au poate un alt accent. Am preparat, în decursul vieții, rețete vechi, însă m-am adaptat și am gătit și mâncăruri, să le spun așa, moderne”, spune Viorica Cheregi.

AGERPRES/(AS — autor: Paula Neamțu, editor: Diana Dumitru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva