Facebook Twitter Email

Institutul Cultural Român din Londra celebrează geniul poetic al unuia dintre cei mai importanți scriitori români, Gellu Naum, la 100 de ani de la naștere, printr-un program care reunește proiecte de teatru, literatură și fotografie.

Potrivit unui comunicat al ICR Londra, transmis AGERPRES, sâmbătă, la Leicester Square Theatre, scena consacrată a producțiilor românești prezentate în spațiul britanic, va avea loc spectacolul N(AUM) cu Oana Pellea și Cristina Casian, în regia Marianei Cămărășan, o adaptare după textele celui din urmă reprezentant de seamă al suprarealismului european. Scenografia montării este semnată de Vladimir Turturică, luminile de Ștefan Vasilescu, iar sunetul de Horia Murgu.

“Spectacolul N(AUM), aflat și în selecția oficială a ediției de anul acesta a Festivalului Național de Teatru, este un itinerariu teatral în universul spectaculos, paradoxal, plin de umor și mister al celebrului scriitor. Slujită cu aplomb și subtilitate de interpretările Oanei Pellea și a Cristinei Casian, montarea se bazează pe un colaj de fragmente de poezie, proză, interviuri și amintiri ce reconstituie cu fidelitate imaginarul de o originalitate frapantă al unuia dintre marii creatori europeni ai secolului XX”, precizează comunicatul.

N(AUM) este o producție UNTEATRU găzduită la București de Teatrul Metropolis și realizată cu ajutorul Raiffeisen Bank și al Fundației Gellu Naum. Spectacolul este prezentat la Londra cu sprijinul Guvernului României și al Institutului Cultural Român.

Incursiunea teatrală în opera lui Gellu Naum va fi urmată, săptămâna viitoare, în 29 octombrie, de un eveniment cu titlul “Gellu Naum: Drumețul incendiar”, avându-i ca protagoniști pe scriitoarea și criticul literar Simona Popescu, poetul britanic și unul dintre traducătorii lui Naum în limba engleză Stephen Watts și actrița Andreea Păduraru.

Cu această ocazie, va fi deschisă, în galeria ICR Londra, o expoziție de portrete fotografice ale marelui poet, realizată cu sprijinul Fundației Gellu Naum.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva