În cadrul primei ediţii a Congresului Internaţional al Gazului, desfăşurat la Mediaş în perioada 15-16 septembrie, Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz şi preşedinte al Federaţiei de Petrol, Gaze şi Energie din România, a amintit de primul contract internaţional important semnat cu gigantul TPAO din Turcia. La începutul acestui an, Armax Gaz a livrat cu succes la Istanbul două Staţii de Uscare Gaze cu TEG, cu o capacitate de 5 milioane Nmc/zi, cele mai mari realizate până în prezent. “Armax Gaz este un purtător de imagine pentru industria energetică din România, demonstrând peste hotare că o companie energetică 100% românească face performanţa şi poate întrece companii străine. Din păcate, reuşitele internaţionale ale industriei româneşti sunt prea rare, pentru că lipseşte susţinerea Guvernului României”, a declarat Mircea Vescan.
Acesta a precizat că are mai multe propuneri pentru revitalizarea sectorului energetic autohton. “Am lansat din poziţiile pe care le deţin mai multe propuneri legislative care să ducă la revitalizarea sectorului energetic românesc. Cea mai importantă este aceea ca România să îşi fructifice potenţialul de stocare gaze naturale în contextul unei Europe care nu are multe posibilităţi în acest sens. Din păcate, pentru a reuşi, avem nevoie de susţinere instituţiilor statului, mecanisme care se mişcă contraproductiv“, a explicat Mircea Vescan.
Armax Gaz, lider naţional la echipamente
Armax Gaz este singurul producător din sud-estul Europei de staţii de uscare gaze şi proprietarul mai multor brevete de invenţii care au marcat progresul echipamentelor destinate industriei gaziere si petroliere. În special în ultimii zece ani, de când a fost privatizată, Armax Gaz a investit mult în modernizare, vizând toate departamentele societăţii, pentru a consolida poziţia de lider în România în producţia echipamentelor pentru industria gazieră şi petrolieră şi pentru a ieşi cu fruntea sus pe piaţa internaţională de profil. “Preocupările principale sunt orientate spre realizarea de instalaţii integrate, complexe, care include proiectarea, execuţia, montajul, punerea în funcţiune, service-ul şi mentenanţa echipamentelor livrate. Conceptul de “Lucrare la cheie” funcţionează cu success din anul 2004 şi este indreptat spre satisfacerea nevoilor complexe ale clienţilor”, a precizat Mircea Vescan.
Sursa: http://www.zi-de-zi.ro De: Alex TOTH