Dulceata Romaneasca
Dulceturi din Transilvania, prezentate intr-o formula de lux, au fost puse in vanzare la pretul de 365 de eurobucata la un salon international de produse rafinate din Paris.
Recipientele de sticla sunt lucrate manual de un artist intr-o fabrica de langa Sibiu, si fiecare este asezat intr-o rama de lemn, alaturi de o lingurita de argint.
Dulceata din fructe de padure, dar si din faimosul rubarbar de la Saschiz ori Viscri, l-a cucerit de cativa ani pe printul Charles. Editia este limitata: vor fi doar 1001 de produse, ca in basmele orientale.
Primul recipient a fost cumparat de un avocat englez care locuieste la Paris de cativa ani si e hotarat acum sa isi petreaca o vacanta si in Transilvania, relateaza stirileprotv.ro.
Lansarea dulcetii la Paris face parte dintr-un proiect finantat din fonduri europene, care are ca scop promovarea satului Viscri, alaturi de Saschiz si alte localitati din zona Tarnava Mare, proiect sustinut de printul Charles, potrivit relitatea.net.