Facebook Twitter Email

Delegația României la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, de la PyeongGhang, în Coreea (26 ianuarie- 6 februarie), formată din zece sportivi cu dizabilități intelectuale, împreună cu antrenori și însoțitori, se întoarce în țară mâine, cu douăsprezece medalii cucerite în cele  trei probe sportive la care a avut reprezentanți : schi alpin, schi fond și mers pe zăpadă (snowshoeing).

image001Bilanțul participării la acest eveniment sportiv este următorul : trei medalii de aur, trei de argint și șase medalii de bronz, precum și șase locuri pe cea de-a patra treaptă a podiumului.

Cele trei medalii de aur au fost obținute la probele de schi fond (100 de m, fete) și la mers pe zăpadă, în cursele de 50, respectiv de 25 de m (băieți), probă la care există și o medalie de argint. Tot la mers pe zăpadă, sportivii noștri au mai obținut două medalii de bronz. La schi fond, la proba de 50 de m, au fost cucerite și două medalii de bronz (fete și băieți). La cele două probe din cadrul competiției de schi alpin, ne putem bucura de două medalii de argint.

De asemenea, la PyeongChang, sportivii Special Olympics România s-au clasat de două ori pe locul cinci, o dată pe locul șase și de trei ori pe locul șapte.

Delegația Special Olympics România a fost însoțită în Coreea de talentatul violonist Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai activi susținători ai echipei noastre și a eforturilor Special Olympics România de integrare prin sport a persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Echipa Special Olympics România este așteptată acasă miercuri, 6 februarie 2013, la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, unde va sosi cu o cursă Qatar Airlines, la ora 12:45.

***

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Această organizație contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale. Astfel, sportivii noștri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Sursa: Romania Pozitiva

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva