Secretele Vaticanului încep să iasă la lumină. Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost președinte al Conferinței șefilor de universități irlandeze și fost membru al Biroului de conducere al Conferinței Rectorilor Universităților Europene (CRE), face o declarație șocantă:
– „Colhii și dacii mă cunosc, ei vorbesc o limbă barbară, de idiomă latină” (Horațiu, marele poet roman (65 î. Chr. – 08 î. Chr.) – Odele, I, 20 (afirmație făcută cu aproape un secol și jumătate înaintea cuceririi unei părți din Dacia).
– „Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.”
(W. Schiller, arheolog american)
– “Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpată deşi sunt aşezati în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă cât pentru o limbă.”
(Antonio Bonfini)
– „Latineasca, departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc azi s-ar putea zice că este mai puţin în firea celei dintâi firi romane, că ea a schimbat mai mult vorbele sale cele dintâi si dacă nu m-aş teme să dau o înfăţişare paradoxală acestei observaţii juste aş zice că ea e cea mai nouă dintre toate, sau cel puţin a aceea în ale cărei părţi se găsesc mai puţine urme din graiul popoarelor din care s-au născut. Limba latinească în adevăr se trage din acest grai, iar celelalte limbi, mai ales moldoveneasca, sunt însuşi acest grai.”
(D`Hauterive, Memoriu asupra vechei si actualei stări a Moldovei, Ed. Acad., p 255-257, 1902)
– „Locul acesta unde este acum Moldova şi Ţara Muntenească este drept Dacia, cum şi tot Ardealul şi Maramureşul şi cu Ţara Oltului. Aste nume mai vechi decât acesta, Dacia nu se află, în toţi câţi sunt istorici.”
(M.Costin:1632-1691, De neamul Moldovenilor)
(Petru Maior, Istoria pentru începutul românilor în Dacia, p 316, 1812)
(Schlözer, Russische Annalen- sec XVIII)- „DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI, NICI CREDE…”
(Constantin Cantacuzino, 1639-1716)- „Românii despre care am mai spus că sunt daci.”
(Bocignoli, 29.6.1524, la RăgusaIată doar câteva citate ce ar trebui să-i pună pe gânduri chiar și pe cei mai incompetenți istorici români sau să le dea un pic de fiori celor care ne falsifică istoria sau se fac complici la falsul istoric. Adevărul va ieși la lumină! Iar adevărul este că NU suntem urmașii Romei și că limba noastră este mai veche decât latina vorbită de invadatorii romani!
Sunt demne de toata lauda demersurile dv. de a restabili un adevar incontestabil. Va propun sa prezentati aceasta tema Academiei Romane si sa lansati o “petitzie” pe internet pentru a fi semnata de toti acei romani care mai au inca un gram de demnitate romaneasca, prin care sa cerem Academiei sa aprofundeze aceasta idee si sa o facem cunoscuta tuturor acelor “barbari contemporani” care ne calca in picioare si ne considera un popor din lumea a treia.
Cu deosebite multumiri,
Iulian Fasie,
Telf. 021-224.41.28; 0726.730.503;
Skype I.D. – iulian.fasie
Rog sa cititi pledoariile intru apararea limbii romane care dezvinovatesc cuvintele noastre duh, mila, slava, ispita, izbava, trup, clopot, etc., etc., pe site-ul NEAMUL ROMANESC, care a “decedat” in mod bizar. E bine sa ne zbatem, dar ne lovim de zidul, inca intreg, si de ura nestinsa a imperiului panslav care ne-a zdrobit in iunie 1949, in agresiunea talhareasca a celor 13 state: cele 11 din URSS, Ungaria si Bulgaria. Citez pe marele savant GABRIEL CHEORGHE: nu exista cuvinte slave in limba romana, dar exista mii de cuvinte romanesti in limbile slave. Fara ele, aceste limbi si-ar inceta menirea de instrument de comunicare.