„Pentru mine America a insemnat o experienta ametitoare. Mi-am dat seama cu adevarat ce inseamna competitia. Cel mai important lucru este experienta acumulata. Sunt foarte mandra ca am putut participa. La dans clasic am fost pe locul 3, iar in clasamentul general am ocupat locul 9. Premiul special m-a bucurat foarte mult. Mai mult ,de anul viitor in fiecare vacanta de vara voi studia intr-o scoala din Boston cate doua luni.” a declarat Irina.
In primavara aceasta, Irina a participat la Sibiu la World Ballet Competition Open Romania 2013, unde a obtinut medalia de argint, la dans clasic, cu variatia Kitri din baletul DON QUIJOTE (medalia de aur nu a fost acordata) ceea ce a propulsat-o spre marea competitie din America.
Desi „visul american”, pare accesibil tuturor, nu toti apuca sa-l „viseze”, iar cei care o fac, o fac dupa foarte multe sacrificii, asa cum este si cazul Irinei, pe care am rugat-o sa ne povesteasca experienta prin care a trecut.
„Obtinand medalia de la Sibiu m-am calificat la competita care urma sa aiba loc in America in Florida Orlando. Imi doream din tot sufletul sa particip, insa ca sa pot participa aveam nevoie de foarte multe lucruri.
Drumul pana in America este foarte scump iar parinti mei nu aveau acei bani necesari drumului. Aici a intervenit Asociatia Anais, reprezentata de doamna Carmen Nemes, care mi-a fost alaturi de la Craciun tot timpul si SC Brenntag Romania care m-au ajutat cu cazarea in Orlando.
Dupa ce m-am inscris la concurs am aflat ca trebuie sa particip pe pointe si mai trebuie sa pregatesc un dans contemporan. In Romania balerinele nu au voie sa lucreze in pointe pana la varsta de 11 ani. Cum eu nu aveam 11 ani nu urcasem inca pe pointe. Primul contact cu ele a fost in luna mai. Tot atunci am inceput sa caut un coregraf care sa ma ajute cu dansul contemporan. La noi in tara dansul contemporan se studiaza abia in clasa a 7-a. Am gasit pe cineva dispus sa ma ajute, insa nu am avut prea mult timp la dispozitie.Trebuia sa exersez in poine, aveam repetitii cu opera deoarece am fost selectata sa particip in gala liceului de coregrafie.Cu toate astea am mers inainte.Nu am reusit sa fac decat 6 ore de contemporan.” a explicat Irina Tarau.
„Nu regret nimic din ce am facut anul acesta chiar daca a fost foarte greu. Plecam dimineata la sapte si mai ajungeam acasa la 22 30. Mi-am facut lectiile pe unde am apucat . Pe culoarele operei in pauzele dintre acte, prin spatele cate unui pian…pe unde am apucat” a conchis Irina.