Facebook Twitter Email

Varza murată românească ajunge de acum şi pe mesele danezilor. Este varza lui Aurel Ştefănesc, un agricultor din Timiş care, de şase ani, se ocupă de această afacere din ce în ce mai prosperă. A început cu doar câţiva clienţi, iar acum a ajuns să colaboreze cu numeroase restaurante şi, mai nou, a ajuns pe piaţa din Danemarca.

Într-un an bun, Aurel Ştefănesc reuşeşte să scoată de pe un hectar şi jumătate de pământ aproape 20 de tone de varză. Spune că nu şi-a propus neapărat să îşi vândă marfa în străinătate, dar, pentru că în România primeşte 40 de bani pe kilogram şi abia îşi acoperă cheltuielile, a luat în calcul şi această variantă.

Fiul lui, Aurel, deşi a terminat facultatatea de construcţii, vrea să continue afacerea de familie.

Lipsa subvenţiilor şi importurile necontrolate i-au descurajat pe mulţi agricultori să mai cultive varză.

De câţiva ani, familia Ştefănesc cultivă varză Beverly Hills, un soi preferat de cumpărători pentru că e mai mare şi mai rezistent. Acum se gândesc să îşi dezvolte afacerea şi să vândă murăturile în pungi vidate. Spun că au învăţat să se adapteze, altfel ar fi îngroşat rândurile agricultorilor care îşi vând marfa pe marginea drumului.

Sursa:tvr

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva