Persoanele care suferă de miopie, hipermetropie sau astigmatism au acum posibilitatea de a renunţa la ochelari sau la lentilele de contact, în doar 4 minute, printr-o intervenţie nouă în România, care nu necesită bisturiu, scrie Gandul.
Tratamentul este unul dintre cele mai sigure şi moderne metode de intervenţie din gama procedurilor care necesită folosirea radiaţiei laser, în scopul corectării problemelor de vedere. Tehnologia este o metodă revoluţionară aplicată chiar în corecţia defectelor de vedere ale astronauţilor NASA şi ale piloţilor Forţelor de Aparăre SUA.
“Această procedură este personalizată în funcţie de nevoile fiecărui pacient în parte. Pentru ca tratamentul să aibă rezultatul dorit se iau în considerare toate particularităţile fundamentale ale vederii pacientului, astfel realizându-se un tratament în conformitate cu structura ochiului bolnav”, a explicat dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog în cadrul unei clinici private din Capitală.
Eficienţa procedurii în funcţie de numărul dioptriilor
Laserul, în funcţie de grosimea corneei, poate corecta miopia de până la 7-9 dioptrii, hipermetropia de până la 4-6 dioptrii şi astigmatismul de până la 4-6 dioptrii. “În mod obişnuit ambii ochi sunt trataţi în timpul unei singure proceduri, durata fiind de aproximativ 4 minute pentru fiecare ochi. Pacientul este conştient pe parcursul întregii operaţii, însă i se pot administra anestezice uşoare. Recuperarea este mult mai scurtă şi mai uşoară datorită tehnologiei de ultimă oră, deoarece, spre deosebire de metodele tradiţionale, această tehnologie presupune renunţarea completă la bisturiu”, potrivit medicului.
Tratamentul poate fi aplicat oricărei persoane care poartă ochelari sau lentile de contact şi are vârsta peste 21 ani, nu suferă de afecţiuni precum keratoconus sau tensiune oculară şi ale cărei defecte de vedere nu s-au modificat de cel puţin un an. Femeile care sunt însărcinate sau alăptează nu pot apela la acestă procedură, mai spune dr. Simion.
Peste 43% dintre persoane sunt mioape
Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că peste 285 milioane de oameni din întreaga lume au probleme de vedere. Potrivit cifrelor, cele mai răspândite dintre afecţiunile oculare sunt, într-un procentaj de 43 la sută, miopia, hipermetropia şi astigmatismul – anomalii de refracţie oculară. Datele mai arată că 33% dintre persoane suferă de cataractă.
Sursa: http://www.bucharestherald.ro