Facebook Twitter Email

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

Foto: (c) Constantin DUMA / Arhiva AGERPRES

Săptămâna aceasta vă propunem ”Fasole verde gătită mocănește” și ”Cartofi țărănești”, ambele rețete fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Fasole verde gătită mocănește

Curăță, spală și fierbe fasolea în apă sărată. Pentru ca să rămâie verde pune o mare cantitate de apă, nu acoperi oala și pune în apă cu două degete puțin bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul menține coloarea vie a legumelor. Fasolea nu se aruncă toată odată în apă colcotindă, ci, câte o mână.

Apoi tae ceapă și rumenește-o într’o cratiță cu untdelemn, adaogă fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper; lasă să dănțuiască puțin, toarnă peste ea puțin oțet și dă la masă. Poți adăoga și sos de pătlăgele roșii.

Foto: (c) Constantin DUMA / Arhiva AGERPRES

Cartofi țărănești

Rumenește într ‘o cocotă de pământ o carotă și o ceapă. Apoi adaogă o jumătate de kilo cartofi tăiați în rondele subțiri. Pune sare, piper, cimbru și foaie de dafin. Umple cu apă și acoperă. Să fiarbă la foc domol. Servește la cocotă.

AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva