Urzica este un aliment, dar reprezintă, în același timp, și un medicament, având efecte miraculoase asupra organismului.
Foto: (c) Cristian NISTOR / Arhiva AGERPRES
Medicul Gheorghe Bunciu din Drobeta Turnu Severin, specializat în investigații cu biorezonanță, recomandă bolnavilor care îi trec pragul unul dintre cele mai populare tratamente împotriva anemiilor, bronșitelor și astmului: cură de o săptămână cu urzici.
Potrivit medicului, consumul de urzici înlătură bacteriile, accelerează metabolismul și ajută și la slăbit.
”Urzica este un miracol pentru organismul uman, mulți o consideră alimentul omului sărac, fiindcă planta se găsește pe toate drumurile, dar greșesc, întrucât urzica este, dacă vreți, un aliment care poate rivaliza cu oricare altul din cele mai luxoase restaurante din Occident. Alături de spanac, ea contribuie la detoxifierea rapidă a organismului, eliminând toxinele acumulate de-a lungul sezonului rece”, explică dr. Bunciu.
El consideră că cea mai bună soluție pentru a nu diminua valoarea nutritivă a urzicilor este folosirea lor în stare crudă, pentru că fierte acestea își pierd peste 60% dintre proprietăți. ”De aceea, urzica trebuie consumată crudă. O dietă repetată poate însănătoși orice bolnav”, afirmă dr. Bunciu.
Medicul are și o rețetă de succes, pe care o recomandă tuturor celor care vor să profite de beneficiile acestei plante.
”Se iau crenguțele și frunzele culese, se spală și se întind pe un platou. Se ia un făcăleț și se trece presat, de mai multe ori, peste acestea pentru a anihila țepii minusculi. Se toacă precum varza și se pune într-un castron. Tot acolo radem un măr roșu, cu coajă, peste care se adaugă o banană tăiată cubulețe. Pentru a o aroma, peste compoziție se pun frunzulițe de busuioc. Se servește cu furculița sau lingura și nu se adaugă sare sau oțet”, spune dr. Bunciu.
AGERPRES/(AS — autor: Florian Copcea, editor: Georgiana Tănăsescu)