O rețetă specifică zonei Banatului este ciorba de perișoare cu moare de varză, preparată în zona comunei Gottlob.
Daniela Cerba ne asigură că cine o gustă o dată o va trece în meniul duminical sau în cina din serile mai răcoroase.
Avem nevoie de 300 gr de carne de porc tocată, două cepe, două ouă, orez, apă, zarzavat (morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină), 200 ml zeamă de varză murată, 50 gr smântână, sare, piper, o legătură de frunze (pătrunjel, mărar, leuștean).
‘Se pune apa la fiert cu o ceapă și cu zarzavatul, toate tocate mărunt. Între timp, tocăm carnea și preparăm perișoarele: carnea tocată o frământăm cu orezul, ceapa tăiată mărunt, oul, sarea, piperul și verdeața (frunzele de pătrunjel). Se fac perișoarele mici și se pun la fiert în ciorbă’, afirmă Daniela Cerba.
După 20-30 de minute, se verifică dacă orezul este fiert.
”Se gustă de sare și adăugăm zeama de varză cu gălbenușul de ou bătut cu smântână. Apoi, se adaugă leușteanul tocat mărunt și mai lăsăm un clocot-două, după care se poate servi”, ne asigură Daniela Cerba.
AGERPRES/(AS — autor: Otilia Halunga, editor: Mihai Simionescu)