Avantaje oferite de Kurdistan – facilitati fiscale e putin spus
In afara de buna imagine pe care o are Romania si produsele romanesti, Kurdistan ofera niste avantaje maxime din mai multe puncte de vedere. In primul rand, esti tratat cu foarte mare respect inca de la intrarea in tara. Apoi, pe langa scutiri de taxe, se ofera mai multe facilitati, dintre care mentionez cateva din cele mai importante:
– se ofera teren gratuit;
– 10 ani scutiri de taxe si impozite;
– 5 ani scutiri de taxe vamale;
– nu exista TVA sau alte taxe similare;
– se poate repatria tot profitul fara alte conditionari;
– se pot accesa 30 milioane locuitori;
– firmele romanesti au prioritate in obtinerea de contracte.
Pentru alte informatii, puteti accesa: www.youtube.com/watch?v=51rhBF46n7M
Cel mai important avantaj este implicarea autoritatilor locale din toate punctele de vedere, si mai exact faptul ca statul poate finanta pana la 40% dintr-o investitie strategica. Spre exemplu, daca vrei sa deschizi o fabrica de sucuri sau o rafinarie, statul kurd nu numai ca ofera pamantul gratuit, dar poate veni si cu bani in afacere.
Prin urmare, costurile de productie sunt mici, piata de desfacere foarte mare, virgina si avida de produse romanesti.
Kurdistan e o solutie de criza pentru mediul de afaceri romanesc
Din pacate, aceste lucruri fantastice nu se cunosc in Romania si din acest motiv va solicit sprijinul. Cred ca este o sansa mare a Romaniei sa iasa din criza, deoarece Kurdistanul ofera urmatoarele avantaje:
1. Proiecte concrete de care Kurdistanul are nevoie si pentru care este dispusa sa plateasca. De exemplu, statul irakian a aprobat si bugetat constructia a 1.000.000 de case sociale. Practic, in Kurdistan trebuie construite cca 190.000 de case de construit, precum si nenumarate scoli, faculati, spitale, statii de energie si multe altele. Am cunoscut proprietarii a unor firme care costruiesc in Kurdistan proiecte de 10.000 de case.
2. O piata noua de desfacere a produselor romanesti, care pot fi primite cu bratele deschise de catre peste 30 milioane de locuitori. Aici e o prezentare a unui singur Mall, din cele patru cate exista acum in Erbil:
3. Nenumarate locuri de munca pentru romani, care pot trimite bani in tara, precum cei din Italia si Spania. Salariu mediu in Kurdistan este de 1.000 USD/luna. Din cauza penuriei de specialisti, unii pot castiga lunar si 5.000 USD. Doctorii catiga intre 3.000 si 50.000 USD/luna si pot lucra part-time. De rxemplu, aici precizez ca am o cerere concreta pentru o asistenta de manager pentru un om de afaceri din Erbil care lucreaza cu firme romanesti. Ofera lunar 1.000 USD, plus transport, cazare si masa inclusa. Deasemnea se cauta echipe pentru amenajari interioare.
4. Afaceri in Kurdistan prin care societatile romanesti pot repatria legal toti banii, iar statul roman castiga din impozite si taxe;
5. Intrarea in Kurdistan este o punte de trecere catre celelalte piete care cred ca au o afinitate similara fata de Romania, si anume: Irak, Iran, Siria si altele, dupa cum mentioneaza actuali investitori:
6. Am deja solicitari concrete de la oameni de afaceri din Kurdistan, care cauta parteneri locali. Domeniile din care am cereri concrete sunt: baraje, hoteluri, utilaje tipografice, stadioane, arhitectura, confectii, telecomunicatii, prelucrari metalice, autovehicule, fabrica de ciment, medicamente si consumabile medicale, linii aeriene si aeroport, statii de betoane, teava, combustibil si altele.
In perioada 1980-1990, Irak a detinut primul loc la exportul romanesc de produse speciale, autovehicule, confectii si furnituri militare, tesaturi, tricotaje si incaltaminte, echipamente industriale si aparatura electronica, produse sodice, obiecte sanitare si articole de uz casnic, etc. Din aceste puncte de vedere sunt convins ca o tara precum Kurdistan poate fi o solutie de salvare a firmelor romanesti de la faliment.