Busuiocul considerat “regele mirodeniilor” de mulți bucătari și autori de cărți gastronomice, la români și în toată lumea creștin-ortodoxă el este folosit la stropirea cu aghiazmă, pentru sfințirea locurilor și alungarea necuratului. Foarte puțini oameni cunosc, însă, calitățile terapeutice ale busuiocului.
Busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă ierboasă din genul Ocimum, care face parte din familia Lamiaceae. Originară din Asia tropicală sau centrul Africii este cultivată, în prezent, în aproape toate colțurile lumii. Termenul de busuioc provine din limba greacă (basileus însemnând rege). În afară de cel mai cunoscut soi de busuioc, cel genovez, mai există aproximativ 150 de varietăți ale acestei plante, care diferă prin miros și gust, între acestea, numărându-se busuiocul anason, busuiocul lămâie, soiul albastru african, busuiocul thailandez etc.
Mai multe detalii pe agerpres