Facebook Twitter Email

Remarcabil”, “și-a manifestat încrederea”, “a făcut imposibilul”, “a depășit așteptările”, sunt doar câteva dintre expresiile și adjectivele folosite de către un jurnalist care scrie la News Time Africa. Ele se referă la un om de afaceri de origine română, care a pus din nou pe hartă Sierra Leone.

Este vorba despre Frank Timiș, a cărui companie, African Minerals a anunţat primul transport de minereu din fier din Sierra Leone, după 30 de ani, în care această țară Vest-Africană nu a mai exportat nimic.

“Acest transport reprezintă prima încărcătură de minereu de fier care este exportată din Sierra Leone din ultimii 30 de ani, şi va avea fără îndoială un impact pozitiv asupra locuitorilor din Sierra Leone şi asupra economiei acestei ţări”, a declarat Frank Timiş.

Articolul din News Time Africa arată că în afara faptului că Timiș are o contribuție importantă pentru economie, omul de afaceri a făcut și donații masive către stat, cu ocazia celei de-a 50-a aniversare a independenței.

De asemenea, este citat în articol un oficial al companiei, care a declarat că există proiecte “care vor schimba ]n mod semnificativ viața comunităților de pe tot cuprinsul țării”. African Minerals a dat cele mai multe burse școlare din Sierra Leone.

Frank Timiș, despre Sierra Leone

  • De la descoperirea zăcământului (1 martie 2008 – n.red.), a fost cel mai rapid proiect dezvoltat vreodată în istoria mineritului.
  • Am descoperit unul dintre cele mai mari zăcăminte de fier din Africa și din lume: 12 miliarde de tone.
  • Sierra Leone va deveni cel de-al treilea mare exportator de fier din lume, în condițiile în care, astăzi, cererea pentru fier este foarte mare la nivel global.
  • Cei mai mari producători de fier sunt Australia şi Brazilia, iar Sierra Leone va deveni al treilea.
  • În Australia, a durat nouă ani să se construiască un proiect asemănător celui dezvoltat de mine în 11 luni în Sierra Leone (210 de km de cale ferată, 480 de bucăți de utilaje Caterpiller, 20 de locomotive, 800 de vagoane încărcate cu minereu – n.red). Sunt 7.500 de angajați.

Frank Timiș, cu o avere de 1,6-1,65 mld. euro, ocupă locul întâi în ediția din acest an a Top 300 Capital și este urmat de Ioan Niculae și familia Adamescu.

Sursa: http://www.capital.ro

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva